Sos z ananasem i curry

4 września 2010, dodał: Emilia Stasiak
Artykuł zewnętrzny

Składniki: 2 ząbki czosnku, cebula, 5-6 cm świeżego imbiru, 5 krążków ananasa z puszki, 150 g kwaśnej śmietany, łyzeczka sproszkowanego curry, szczypta soli, łyżeczka octu winnego, 1/2 łyżeczka sproszkowanej gorczycy.

Przygotowanie: obrać czosnek i cebulę. Imbir obrać i pokroić w kawałki. Czosnek, cebulę i imbir zmiksować. Dodać 4 krążki ananasa i kwaśną śmietanę. Zmiksować wszystko. Doprawić curry, solą, octem i gorczycą. Sos powinien być pikantny. Pozostałe krążki ananasa pokroić w małą kostkę i dodać do sosu.



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.