Sos witaminowy

16 września 2010,
dodał: krokodyl
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

3 ugotowane jajka

8 łyżek oliwy

szklanka śmietany

sok z cytryny

2 pęczki szczypiorku

łyżka chrzanu

sól

cukier

Przygotowanie:

Z jajek wyjąć żółtka i  utrzeć je na gładką masę, stopniowo dodając oliwę. Następnie  wlać sok z cytryny  i śmietanę.  Do powstałego sosu dodać posiekane białko, pokrojoną zieloną pietruszkę, starty chrzan. Wszystkie składniki wymieszać i przyprawić solą i cukrem.



FORUM - bieżące dyskusje

Uzbekistan i Kazachstan
Jakoś mnie tam nie ciągnie - wolę bardziej cywilizowane miejsca....
kąpiel noworodka
Szare mydlo jest najlepsze, ale dziś mamy Ci nie docenią bo jest zbyt...
Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...