Sos po generalsku

15 września 2010, dodał: krokodyl
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

20dag.jabłek

5 dag.rodzynek

łyżka keczupu

300 ml. majonezu

30ml. białego wina

sok z cytryny 2 łyżki

sól

pieprz

Przygotowanie:

Jabłka obieramy, kroimy na pół i usuwamy gniazda nasienne. Następnie ścieramy na tarce i podsmażamy z cukrem, aż nabiorą szklistego wyglądu. Wystudzone łączymy z majonezem, winem, keczupem, namoczonymi w koniaku rodzynkami i doprawiamy do smaku. Doskonały do potraw z drobiu.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Motyle w obiektywie
https://w.fotka.com/024/123/2e6b905b31.jpg https://w.fotka.com/024/123/9ea41a32b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/830abd9232.jpg https://w.fotka.com/024/123/38604270b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/ebb4908516.jpg Rusałka Kratkowiec - Araschnia levana. Wiosenna szata barwna.
Błąd lekarski?
Nie bardzo wierzę , że coś nie działa bo to taki organizm....
Multicooker: Philipsa czy Redmonda?
Ja nie mam i jakoś żyję ☺
Gorące smaki lata - konkurs z marką…
U mnie są tylko stalowe garnki, a patelni nie używam wcale...