Sos paprykowy na gorąco

21 sierpnia 2010,
dodał: Pyza
Artykuł zewnętrzny

Kolorowy sos do mięsa np. klopsików czy gotowanej wołowiny
Składniki:

  • cebula
  • świeża papryka
  • 1 koncentrat pomidorowy
  • 1 łyżka masła
  • śmietana, mąka, papryka mielona, sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania: Cebulę obrać, posiekać. W rondlu rozgrzać 1 łyżkę masła, zeszklić dobrze cebulę, dosypać 1 łyżeczkę papryki mielonej rozmieszać w tłuszczu, dosypać paprykę świeżą i mieszając smażyć 3-4 min. aż papryka zmięknie, następnie dodać koncentrat, zalać całość 2-2,5 szkl. wody i zagotować. Śmietanę rozrobić z mąką i odrobiną soli, zahartować niewielką ilością płynu i wlać do rondla, zagotować, doprawić solą i  pieprzem.

file1282420520



FORUM - bieżące dyskusje

Kosmetyki z herbaty
Ja robię z kawy mielonej
Klasyka literatury - do czego wraca…
Do poprzedniej nawet się nie umywa i pomyśleć, że kiedyś reżyserzy potrafili zrobić coś wartościowego...
Klasyka literatury - do czego wraca…
> Anays napisał/a: > Nowsza wersja Znachora jest beznadziejna po prostu.... A ja myślę.,...
Reportaże, książki oparte na faktac…
Akurat kryminałów w ogóle nie oglądam, wolę filmy oparte na faktach jak...