Sos paprykowy na gorąco

21 sierpnia 2010,
dodał: Pyza
Artykuł zewnętrzny

Kolorowy sos do mięsa np. klopsików czy gotowanej wołowiny
Składniki:

  • cebula
  • świeża papryka
  • 1 koncentrat pomidorowy
  • 1 łyżka masła
  • śmietana, mąka, papryka mielona, sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania: Cebulę obrać, posiekać. W rondlu rozgrzać 1 łyżkę masła, zeszklić dobrze cebulę, dosypać 1 łyżeczkę papryki mielonej rozmieszać w tłuszczu, dosypać paprykę świeżą i mieszając smażyć 3-4 min. aż papryka zmięknie, następnie dodać koncentrat, zalać całość 2-2,5 szkl. wody i zagotować. Śmietanę rozrobić z mąką i odrobiną soli, zahartować niewielką ilością płynu i wlać do rondla, zagotować, doprawić solą i  pieprzem.

file1282420520



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....