Sos paprykowy na gorąco

21 sierpnia 2010, dodał: Pyza
Artykuł zewnętrzny

Kolorowy sos do mięsa np. klopsików czy gotowanej wołowiny
Składniki:

  • cebula
  • świeża papryka
  • 1 koncentrat pomidorowy
  • 1 łyżka masła
  • śmietana, mąka, papryka mielona, sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania: Cebulę obrać, posiekać. W rondlu rozgrzać 1 łyżkę masła, zeszklić dobrze cebulę, dosypać 1 łyżeczkę papryki mielonej rozmieszać w tłuszczu, dosypać paprykę świeżą i mieszając smażyć 3-4 min. aż papryka zmięknie, następnie dodać koncentrat, zalać całość 2-2,5 szkl. wody i zagotować. Śmietanę rozrobić z mąką i odrobiną soli, zahartować niewielką ilością płynu i wlać do rondla, zagotować, doprawić solą i  pieprzem.

file1282420520



FORUM - bieżące dyskusje

Ubrania hand made
Ja się uczę robienia na drutach, żeby mieć własnoręcznie wydziergane sweterki...
Fryzura na półmetek/połowinki
Taka jak na wesele, bo impreza przecież podobna;)
Nauka niemieckiego
Fajnie byłoby uczyć się z native speakerem albo kimś, kto był parę lat w Niemczech...
Jęczmień znacznych rozmiarów
Warto często przemywać oczy np. naparem z rumianku...