Sos orzechowy

7 września 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

3 cebule /40 dag/, 3 ząbki czosnku, 3 łyżki oleju, sól, ½ łyżeczki cynamonu Prymat, pieprz czarny mielony Prymat, 2 łyżki soku z cytryny, 15 dag prażonych orzeszków ziemnych, 4 łyżki sosu sojowego, 2 łyżki miodu spadziowego

Przyrządzanie:

Cebule i czosnek obrać, drobno pokroić i zeszklić na oleju. Dodać szczyptę soli, cynamon, szczyptę pieprzu i sok z cytryny. Wymieszać i schłodzić. Orzechy zmiksować z 1 szklanką wody i dodać do masy z cebuli. Zagotować, stale mieszając, a następnie dodać sos sojowy i miód. Sos orzechowy przed podaniem schłodzić.

www.prymat.pl