Sos orzechowy

7 września 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

3 cebule /40 dag/, 3 ząbki czosnku, 3 łyżki oleju, sól, ½ łyżeczki cynamonu Prymat, pieprz czarny mielony Prymat, 2 łyżki soku z cytryny, 15 dag prażonych orzeszków ziemnych, 4 łyżki sosu sojowego, 2 łyżki miodu spadziowego

Przyrządzanie:

Cebule i czosnek obrać, drobno pokroić i zeszklić na oleju. Dodać szczyptę soli, cynamon, szczyptę pieprzu i sok z cytryny. Wymieszać i schłodzić. Orzechy zmiksować z 1 szklanką wody i dodać do masy z cebuli. Zagotować, stale mieszając, a następnie dodać sos sojowy i miód. Sos orzechowy przed podaniem schłodzić.

www.prymat.pl



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...