Sos orzechowy

7 września 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

3 cebule /40 dag/, 3 ząbki czosnku, 3 łyżki oleju, sól, ½ łyżeczki cynamonu Prymat, pieprz czarny mielony Prymat, 2 łyżki soku z cytryny, 15 dag prażonych orzeszków ziemnych, 4 łyżki sosu sojowego, 2 łyżki miodu spadziowego

Przyrządzanie:

Cebule i czosnek obrać, drobno pokroić i zeszklić na oleju. Dodać szczyptę soli, cynamon, szczyptę pieprzu i sok z cytryny. Wymieszać i schłodzić. Orzechy zmiksować z 1 szklanką wody i dodać do masy z cebuli. Zagotować, stale mieszając, a następnie dodać sos sojowy i miód. Sos orzechowy przed podaniem schłodzić.

www.prymat.pl



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...