Sos miętowy do grillowanych mięs

24 sierpnia 2010,
dodał: agasia
Artykuł zewnętrzny

Skład:

1 pęczek mięty, najlepiej samych listków

125 ml oliwy

2 łyżki białego octu winnego

1 ząbek czosnku, posiekany

sól i pieprz

Sos jest łatwy w przygotowaniu a jego zapach podudzi smak i apatyt na mięso.

Do miksera lub blendera wrzucić liście mięty oczywiści wcześniej umyte, oliwę z oliwek, ocet i czosnek. Miksować aż sos stanie się gładki i jednolity. Pod koniec doprawić solą o pieprzem. Sos podajemy oddzielnie lub polewamy nim wcześniej przygotowane mięso.

Smacznego

file1282633723



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....