Sos miętowy do grillowanych mięs

24 sierpnia 2010,
dodał: agasia
Artykuł zewnętrzny

Skład:

1 pęczek mięty, najlepiej samych listków

125 ml oliwy

2 łyżki białego octu winnego

1 ząbek czosnku, posiekany

sól i pieprz

Sos jest łatwy w przygotowaniu a jego zapach podudzi smak i apatyt na mięso.

Do miksera lub blendera wrzucić liście mięty oczywiści wcześniej umyte, oliwę z oliwek, ocet i czosnek. Miksować aż sos stanie się gładki i jednolity. Pod koniec doprawić solą o pieprzem. Sos podajemy oddzielnie lub polewamy nim wcześniej przygotowane mięso.

Smacznego

file1282633723



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
horoskopy, wróżby
A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...