Sos mięsno-warzywny

23 sierpnia 2010,
dodał: justyska8806
Artykuł zewnętrzny

składniki:
25dag mielonego mięsa
5dag tłuszczu
1 cebula
1 marchew
1 pietruszka
pół pora
kawałek selera
łyzka koncentratu pomidorowego
dowolne przyprawy

Mielone mięso włożyć na rozgrzany tłuszcz, podsmażyć mieszając, aby mięso równo się obrumieniło. Dodać drobno pokrojoną cebulę i obrane starte na tartce z dużymi otworami warzywa, chwilę podsmażyć, a następnie podlać niewielką ilością wody (ok. szklanki) i dusić, aż mięso i warzywa zmiękną. Dodać koncentrat pomidory i przyprawy. Podawać do makaronu, ryżu lub kaszy z dowolną surówką.

SMACZNEGO :)



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...