Sos mięsno-warzywny

23 sierpnia 2010, dodał: justyska8806
Artykuł zewnętrzny

składniki:
25dag mielonego mięsa
5dag tłuszczu
1 cebula
1 marchew
1 pietruszka
pół pora
kawałek selera
łyzka koncentratu pomidorowego
dowolne przyprawy

Mielone mięso włożyć na rozgrzany tłuszcz, podsmażyć mieszając, aby mięso równo się obrumieniło. Dodać drobno pokrojoną cebulę i obrane starte na tartce z dużymi otworami warzywa, chwilę podsmażyć, a następnie podlać niewielką ilością wody (ok. szklanki) i dusić, aż mięso i warzywa zmiękną. Dodać koncentrat pomidory i przyprawy. Podawać do makaronu, ryżu lub kaszy z dowolną surówką.

SMACZNEGO :)



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz