Sos malinowy do sałatek | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Sos malinowy do sałatek

21 sierpnia 2010, dodał: Pyza
Artykuł zewnętrzny

cudowny, pachnący sos do sałatek

składniki:

  • 3/4 szkl. świeżych malin,
  • 1-2 łyżki octu jabłkowego,
  • 1 łyżeczka octu balsamicznego,
  • kilka łyżek oliwy z pierwszego tłoczenia albo dobrego oleju słonecznikowego,
  • do smaku: szczypta soli, cukier, pieprz biały mielony
  • sposób przygotowania: Maliny zmiksować i powstałą pulpę przetrzeć przez gęste sitko żeby pozbyć się pesteczek. Przelać do słoika, dodać ocet jabłkowy i balsamiczny, odrobinę soli, pieprzu i cukru oraz oliwę. Zakręcić słoik i potrząsając nim energicznie wymieszać sos – będzie gesty, prawie jak majonez i bardzo pachnący. Trzeba spróbować i ew. doprawić w/g własnego smaku.
  • file1282420841



    Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

    Dodaj komentarz