Sos majonezowy zielony

21 sierpnia 2010, dodał: Pyza
Artykuł zewnętrzny

Pyszny, kremowy – nam smakuje do jaj na twardo albo w koszulkach
Składniki:

  • 1 szkl. majonezu
  • 1/2 szkl. gęstej, kwaśnej śmietany
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 1/3 pęczka koperku
  • 1 ząbek czosnku
  • do smaku: sól, pieprz biały mielony

Sposób przygotowania: Zieleninę opłukać, osączyć, pokroić na mniejsze kawałki. Do dość wysokiego naczynia włożyć majonez, wlać śmietanę, dodać obrany czosnek i zieleninę, zmiksować na gładki sos. Doprawić solą i pieprzem, ponownie zmiksować. Podawać do jaj i jako dip do warzyw.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...