Sos majonezowy zielony

21 sierpnia 2010,
dodał: Pyza
Artykuł zewnętrzny

Pyszny, kremowy – nam smakuje do jaj na twardo albo w koszulkach
Składniki:

  • 1 szkl. majonezu
  • 1/2 szkl. gęstej, kwaśnej śmietany
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 1/3 pęczka koperku
  • 1 ząbek czosnku
  • do smaku: sól, pieprz biały mielony

Sposób przygotowania: Zieleninę opłukać, osączyć, pokroić na mniejsze kawałki. Do dość wysokiego naczynia włożyć majonez, wlać śmietanę, dodać obrany czosnek i zieleninę, zmiksować na gładki sos. Doprawić solą i pieprzem, ponownie zmiksować. Podawać do jaj i jako dip do warzyw.



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
Dobry tusz z silikonową szczoteczką…
Kupiłam niedawno tusz do rzęs z olejkiem. Taki w zielonym pojemniczku. Nie miałam względem...