Sos kurkowy ze śmietaną | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Sos kurkowy ze śmietaną

25 września 2010, dodał: agf
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

kurki
cebula
śmietana 18%
koper
sól
pieprz
olej

Tak przygotowane kurki mogą być zarówno sosem – dodatkiem do mięs jak i samodzielną potrawą.
Po obraniu i umyciu kurki smażymy na patelni z odrobiną oleju. Na początku chwilę trzymamy pod przykryciem by zmiękły we własnym sosie, następnie zdejmujemy pokrywkę i smażymy aż woda całkowicie odparuje. Wtedy dodajemy posiekaną drobno i zrumienioną wcześniej cebulkę. Solimy, pieprzymy. Na koniec dodajemy śmietanę i posiekany drobno koper. Całość mieszamy i chwilę trzymamy jeszcze pod przykryciem, by smaki nam się połączyły.

file1285430357



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz