Sos kurkowy ze śmietaną

25 września 2010,
dodał: agf
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

kurki
cebula
śmietana 18%
koper
sól
pieprz
olej

Tak przygotowane kurki mogą być zarówno sosem – dodatkiem do mięs jak i samodzielną potrawą.
Po obraniu i umyciu kurki smażymy na patelni z odrobiną oleju. Na początku chwilę trzymamy pod przykryciem by zmiękły we własnym sosie, następnie zdejmujemy pokrywkę i smażymy aż woda całkowicie odparuje. Wtedy dodajemy posiekaną drobno i zrumienioną wcześniej cebulkę. Solimy, pieprzymy. Na koniec dodajemy śmietanę i posiekany drobno koper. Całość mieszamy i chwilę trzymamy jeszcze pod przykryciem, by smaki nam się połączyły.

file1285430357



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...