Sos kurkowy ze śmietaną

25 września 2010, dodał: agf
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

kurki
cebula
śmietana 18%
koper
sól
pieprz
olej

Tak przygotowane kurki mogą być zarówno sosem – dodatkiem do mięs jak i samodzielną potrawą.
Po obraniu i umyciu kurki smażymy na patelni z odrobiną oleju. Na początku chwilę trzymamy pod przykryciem by zmiękły we własnym sosie, następnie zdejmujemy pokrywkę i smażymy aż woda całkowicie odparuje. Wtedy dodajemy posiekaną drobno i zrumienioną wcześniej cebulkę. Solimy, pieprzymy. Na koniec dodajemy śmietanę i posiekany drobno koper. Całość mieszamy i chwilę trzymamy jeszcze pod przykryciem, by smaki nam się połączyły.

file1285430357



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...