Sos koperkowy – kanapkowy

18 sierpnia 2010, dodał: helas
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1/4 szklanki śmietany (18%)
1/2 pęczka koperku
1/2 kostki  rosołowej
2 łyżki mąka
1 łyżka majonezu
1 łyżeczka musztardy
sól
pieprz

Przyrządzenie:

Robimy bulion z połowy kostki rosołowej około 1 szklanki. Wrzucamy umyty i drobno posiekany koperek. Gotujemy około 5 minut, po czym zestawiamy z ognia, aby trochę przestygł. W szklance rozrabiamy śmietanę z mąką. Powoli łączymy z koperkowym wywarem. Dodajemy jeszcze łyżkę majonezu i musztardę, dokładnie mieszamy. Podgrzewamy dalej, aż sos porządnie zgęstnieje. Doprawiamy pieprzem i solą do smaku.



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.