Sos koperkowy – kanapkowy

18 sierpnia 2010, dodał: helas
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1/4 szklanki śmietany (18%)
1/2 pęczka koperku
1/2 kostki  rosołowej
2 łyżki mąka
1 łyżka majonezu
1 łyżeczka musztardy
sól
pieprz

Przyrządzenie:

Robimy bulion z połowy kostki rosołowej około 1 szklanki. Wrzucamy umyty i drobno posiekany koperek. Gotujemy około 5 minut, po czym zestawiamy z ognia, aby trochę przestygł. W szklance rozrabiamy śmietanę z mąką. Powoli łączymy z koperkowym wywarem. Dodajemy jeszcze łyżkę majonezu i musztardę, dokładnie mieszamy. Podgrzewamy dalej, aż sos porządnie zgęstnieje. Doprawiamy pieprzem i solą do smaku.



FORUM - bieżące dyskusje

Ubrania hand made
Ja się uczę robienia na drutach, żeby mieć własnoręcznie wydziergane sweterki...
Fryzura na półmetek/połowinki
Taka jak na wesele, bo impreza przecież podobna;)
Nauka niemieckiego
Fajnie byłoby uczyć się z native speakerem albo kimś, kto był parę lat w Niemczech...
Jęczmień znacznych rozmiarów
Warto często przemywać oczy np. naparem z rumianku...