Sos koperkowy – kanapkowy

18 sierpnia 2010,
dodał: helas
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1/4 szklanki śmietany (18%)
1/2 pęczka koperku
1/2 kostki  rosołowej
2 łyżki mąka
1 łyżka majonezu
1 łyżeczka musztardy
sól
pieprz

Przyrządzenie:

Robimy bulion z połowy kostki rosołowej około 1 szklanki. Wrzucamy umyty i drobno posiekany koperek. Gotujemy około 5 minut, po czym zestawiamy z ognia, aby trochę przestygł. W szklance rozrabiamy śmietanę z mąką. Powoli łączymy z koperkowym wywarem. Dodajemy jeszcze łyżkę majonezu i musztardę, dokładnie mieszamy. Podgrzewamy dalej, aż sos porządnie zgęstnieje. Doprawiamy pieprzem i solą do smaku.



FORUM - bieżące dyskusje

balsamy do ciała
Uwielbiam naturalny Balsam kokosowy Pahwash z mango, cudnie nawilża skóre, jest super nawilżona, delikatna, super
Wspaniałe kosmetyki
Balsam kokosowy Pahwash z mango uwielbiam, przecudnie pachnie a jaka skóra delikatna, nawilżona po nim
Naturalne kosmetyki
Olejek Busajna uwielbiam, naturalny skąłd, nie uczula, można używac nawet w ciazy. Swietnie...
rozstępy w bardzo młodym wieku
Na rozstepoy znakomcie pomaga olejek Busajna, świetnie nawilża i ujedrnia skóre