Sos koperkowy – kanapkowy

18 sierpnia 2010,
dodał: helas
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1/4 szklanki śmietany (18%)
1/2 pęczka koperku
1/2 kostki  rosołowej
2 łyżki mąka
1 łyżka majonezu
1 łyżeczka musztardy
sól
pieprz

Przyrządzenie:

Robimy bulion z połowy kostki rosołowej około 1 szklanki. Wrzucamy umyty i drobno posiekany koperek. Gotujemy około 5 minut, po czym zestawiamy z ognia, aby trochę przestygł. W szklance rozrabiamy śmietanę z mąką. Powoli łączymy z koperkowym wywarem. Dodajemy jeszcze łyżkę majonezu i musztardę, dokładnie mieszamy. Podgrzewamy dalej, aż sos porządnie zgęstnieje. Doprawiamy pieprzem i solą do smaku.



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...