Sos kaparowo-brzoskwiniowy

29 października 2009, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Sos kaparowo-brzoskwiniowy :

Pikantno-słodko-winny sos do drobiu i cielęciny .

Czas : 15 minut

Składniki :

½ szklanki ,, Domowych kaparów wg Babcigramolki „ ( tzn nasion nasturcji )

½ szklanki pokrojonych w drobną kostkę brzoskwini z syropu

½ szklanki bulionu drobiowego

½ szklanki słodkiej śmietanki 18 %

1 łyżka masła

2 łyżeczki mąki

szczypta soli

Roztopić w garnuszku masło i wrzucić kapary ( nasiona nasturcji ) i smażyć mieszając przez 2-3 minuty .Posypać mąką , zamieszać .Rozprowadzić chłodnym bulionem i śmietanką . Dodać brzoskwinię . Doprawić do smaku .

Podałam z ryżem i smażoną  piersią kurczaka .

Tu jest przepis na kapary z nasturcji . Oczywiście można użyć kupnych kaparów oryginalnych ale wtedy moim zdaniem trzeba ich użyć mniej bo są zdecydowanie bardziej korzenne w smaku.

http://www.garnek.pl/bunia/6647382/domowe-kapary-wg-babcigramolki

file1256819260



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...