Sos jogurtowo-miętowy

Avatar photo
4 września 2010,
dodał: Emilia Stasiak
Artykuł zewnętrzny

Doskonały do pieczonej lub duszonej ryby.

Składniki: 500 g jogurtu (najlepiej z mleka owczego), 4 łyżki wody ( w zależności od konsystencji jogurtu), 1 łyżeczka soli, 2 łyżeczki płynnego miodu, szczypta pieprzu kajeńskiego, zmielony czarny pieprz, ok. 60 listków mięty.

Przygotowanie: jogurt wymieszać z wodą, miodem, pieprzem kajeńskim i czarnym pieprzem. Przyprawić solą. Umyć listki mięty. Osuszyć, posiekać i dodać do sosu.



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....