Sos jogurtowo-miętowy

Avatar photo
4 września 2010,
dodał: Emilia Stasiak
Artykuł zewnętrzny

Doskonały do pieczonej lub duszonej ryby.

Składniki: 500 g jogurtu (najlepiej z mleka owczego), 4 łyżki wody ( w zależności od konsystencji jogurtu), 1 łyżeczka soli, 2 łyżeczki płynnego miodu, szczypta pieprzu kajeńskiego, zmielony czarny pieprz, ok. 60 listków mięty.

Przygotowanie: jogurt wymieszać z wodą, miodem, pieprzem kajeńskim i czarnym pieprzem. Przyprawić solą. Umyć listki mięty. Osuszyć, posiekać i dodać do sosu.



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...