Sos jogurtowo-cebulowy | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Sos jogurtowo-cebulowy

21 sierpnia 2010, dodał: Pyza
Artykuł zewnętrzny

Kremowy sos z chrupiącą cebulą, bardzo mi smakuje do pieczonych ziemniaków…

Składniki:

  • 1 szkl. gęstego jogurtu naturalnego
  • 2-3 łyżki kwaśnej śmietany
  • 1 cebula cukrowa biała
  • 1 cebula czerwona
  • 1/4 winnego jabłka
  • 1/2 pęczka szczypioru
  • do smaku: sól, cukier, pieprz biały mielony, kilka kropli soku z cytryny

Sposób przygotowania: Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, przełożyć na sito, przelać wrzątkiem a następnie zimną wodą, dokładnie osączyć. Jogurt wymieszać ze śmietaną, dodać cebulę, posiekane jabłko, doprawić solą, cukrem, pieprzem i sokiem cytrynowym, odstawić na ok. 30 min. aby się „przegryzł”. Podawać posypany szczypiorem. Idealny do pieczonych ziemniaków, grillowanych mięs i warzyw…

file1282419794



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Tabletka "po" od 15 roku życia
Dla mnie seks 15 latki jest czymś niepojętym, przeraża mnie to! ale teraz...
Błędy w komunikacji - 12 zdań, któr…
Będąc w związku trzeba wręcz należy rozmawiać. Nie tylko o problemach, bo te bardzo...
Podwyżka renty socjalnej
Uważam, że skutki podniesienia renty socjalnej będą korzystne społecznie. Grupa osób najbardziej w...
Złomowanie auta
Też tak myślę, że dzisiaj każdy patrzy gdzie kupić coś taniej tym bardziej...