Sos do ryb i śledzi

24 sierpnia 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

składniki

1/3 szkl oleju
1/3 szkl octu
1/3 szkl wody
3 łyżki miodu
1 łyżeczka cukru
½ łyżeczki soli
2 duże cebule

Dodatki:
Ogórek korniszon
Pieczarki marynowane

Cebulę pokroić w grubą kostkę, zeszklić na 3 łyżkach  oleju. Dodać koncentrat pomidorowy. Chwilę razem podsmażyć i wlać wymieszane razem wodę z octem, olejem, miodem , cukrem i solą i lekko podgrzane aby się wszystko rozpuściło. Wszystko razem zagotować i pozostawić do wystudzenia. Do sosu można dodać ogórka lub pieczarki, oczywiście wedle własnego uznania. Sosem można zalać śledzie i wstawić na 12 godzin do lodówki. Można także takim sosem polać rybę smażoną, lub gotowaną. Polecam pycha, oczywiście jak ktoś lubi na słodko.

file1282684904



FORUM - bieżące dyskusje

jaką wodę pić?
Nie lubisz smaku samej wody? Miałam tak kiedyś, a potem jakoś się przyzwyczaiłam.
Ogólnie o zdrowiu
Witaminka D musi być, do tego B12 i jak czuję się gorzej,...
Problem z włosami
No właśnie, słusznie zauważyłaś Iwonko, że to skład powinien decydować o wyborze suplementu. Zazwyczaj...
Na Jesienne smutki jakie zapachy?
O zapachu prania? :D Brzmi ciekawie. Zawsze lubiłam tę świeżość, jak ktoś w pobliżu...

Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.