Sos do ryb i śledzi

16 lutego 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

1/3 szkl oleju
1/3 szkl octu
1/3 szkl wody
3 łyżki miodu
1 łyżeczka cukru
½ łyżeczki soli
2 duże cebule

Dodatki:
Ogórek korniszon
Pieczarki marynowane

Cebulę pokroić w grubą kostkę, zeszklić na 3 łyżkach  oleju. Dodać koncentrat pomidorowy. Chwilę razem podsmażyć i wlać wymieszane razem wodę z octem, olejem, miodem , cukrem i solą i lekko podgrzane aby się wszystko rozpuściło. Wszystko razem zagotować i pozostawić do wystudzenia. Do sosu można dodać ogórka lub pieczarki, oczywiście wedle własnego uznania. Sosem można zalać śledzie i wstawić na 12 godzin do lodówki. Można także takim sosem polać rybę smażoną, lub gotowaną. Polecam pycha, oczywiście jak ktoś lubi na słodko.

file1266347767



FORUM - bieżące dyskusje

Spróbuj Tai Chi i dlaczego warto
Do tego chyba trzeba mieć cierpliwość. Te ruchy są takie powolne, dokładne. Zabrakłoby mi...
Jak ugotować kalafior?
> Anays napisał/a: > Widziałam przepis, w którym kalafiora gotuje się w całości... A później...
sposób na paznokcie
To chyba nie masz problemu z łamaniem paznokci. :D U mnie jak jeden...
Metamorfoza fryzury
Mając włosy do ramion najpierw spróbowałabym drobnej zmiany. Zawsze można pójść krok dalej,...