Sos do mięs i kebabu

20 sierpnia 2010, dodał: Justyna
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 4 łyżki majonezu (preferuję Kielecki)
  • około 12 łyżek gęstego jogurtu naturalnego
  • 1-2 małe ząbki czosnku
  • 2-3 małe krople octu winnego
  • 3-4 łyżeczki sosu chilli
  • sól
  • cukier

Przygotowanie:

W miseczce mieszamy majonez z jogurtem, dodajemy przeciśnięte przez maszynkę ząbki czosnku i dokłądnie mieszamy. Następnie dodajemy niewielką ilość octu i chilli. Po dokładnym wymieszaniu składników, dosypujemy szczyptę soli i cukier do smaku. Przyprawiamy według uznania. Sos podajemy schłodzony.

Smacznego!



FORUM - bieżące dyskusje

Wattpad - korzystacie?
Ja ciągle korzystam z wymian książek, jednak papierowe są najlepsze dla mnie.
Gdzie nocować w podróżach objazdowy…
A może z air b'n'b? To też fajna opcja w większych miastach.
Koszt ślubu i wesela na 100 osób?
Wreszcie ludzie się opamiętali z zapraszaniem dawno nie widzianej rodziny i tylko najbliżsi...
Przyjęcie do przedszkola a szczepie…
Oj, niedługo już się skończy samowolka, do żłobka i przedszkola nie przyjmą i...