Sos do mięs i kebabu

20 sierpnia 2010, dodał: Justyna
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 4 łyżki majonezu (preferuję Kielecki)
  • około 12 łyżek gęstego jogurtu naturalnego
  • 1-2 małe ząbki czosnku
  • 2-3 małe krople octu winnego
  • 3-4 łyżeczki sosu chilli
  • sól
  • cukier

Przygotowanie:

W miseczce mieszamy majonez z jogurtem, dodajemy przeciśnięte przez maszynkę ząbki czosnku i dokłądnie mieszamy. Następnie dodajemy niewielką ilość octu i chilli. Po dokładnym wymieszaniu składników, dosypujemy szczyptę soli i cukier do smaku. Przyprawiamy według uznania. Sos podajemy schłodzony.

Smacznego!



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz