Sos czosnkowo-twarogowy

Avatar photo
4 września 2010,
dodał: Emilia Stasiak
Artykuł zewnętrzny

Pasuje do mięsa smażonego lub grillowanego oraz do szaszłyków z warzyw.

Składniki: 300 g chudego twarogu, ok. 150 ml pełnotłustego mleka, 1/4 łyżeczki soli, zmielony pieprz, szczypta pieprzu kajeńskiego, szczypta słodkiej sproszkowanej papryki, 2 ząbki czosnku (duże), 1.5 łyżki posiekanych oliwek.

Przygotowanie: twaróg, mleko i przyprawy wymieszać. Masę przyprawić solą. Czosnek wycisnąć przez praskę i dodać do masy twarogowej razem z oliwkami. Wszystko wymieszać. Pychotka!

file1283619910



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...