Sos chrzanowy

10 września 2010, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– 3 łyżki startego chrzanu
– łyżka winnego octu
– 2 łyżki cukru
– pół łyżeczki musztardy
– pół łyżeczki soli
– pół łyżeczki pieprzu białego
– 250 ml creme fraiche

Wszystkie składniki wymieszać na jednolitą masę. Można podawać z jajkami, wędlinami, do potraw mięsnych.



FORUM - bieżące dyskusje

Ubrania hand made
Ja się uczę robienia na drutach, żeby mieć własnoręcznie wydziergane sweterki...
Fryzura na półmetek/połowinki
Taka jak na wesele, bo impreza przecież podobna;)
Nauka niemieckiego
Fajnie byłoby uczyć się z native speakerem albo kimś, kto był parę lat w Niemczech...
Jęczmień znacznych rozmiarów
Warto często przemywać oczy np. naparem z rumianku...