Sos brzoskwiniowy

22 września 2010, dodał: Emilia Stasiak
Artykuł zewnętrzny

Doskonały do naleśników.

Składniki:

500 g brzoskwiń, sok z jednej cytryny, paczka cukru waniliowego, 1 łyżeczka miodu lub syropu klonowego, 2-3 łyżki grubo posiekanych orzechów włoskich.

Przygotowanie: brzoskwinie obrać, usunąć z nich pestki, miąższ zmiksować z dodatkiem dwóch łyżek wody oraz sokiem z cytryny, a następnie doprawić cukrem waniliowym i miodem. Orzechy uprażyć na patelni, ostudzić i posypać na sos.

file1285165489



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jak rozmawiać z małym dzieckiem o j…
Mówmy dziecku o swoich potrzebach i uczuciach. Dawanie jasnych komunikatów – jak twoje zachowanie...
Jak poznałyście i zakochałyscie się…
Ja swojego przyszłego męża poznałam na dyskotece. To były czasy pięknej młodości,beztroskiej i niezapomnianej zabawy.
Wzór na spodniach
Choć wydaje się to kłopotliwe, stworzenie stylizacji ze spodniami we wzory nie jest...
wzdęcia
Dobrym sposobem na wzdęcia są herbatki ziołowe. Osobom, które często mają problem z uciskającymi...