Sos brzoskwiniowy

22 września 2010, dodał: Emilia Stasiak
Artykuł zewnętrzny

Doskonały do naleśników.

Składniki:

500 g brzoskwiń, sok z jednej cytryny, paczka cukru waniliowego, 1 łyżeczka miodu lub syropu klonowego, 2-3 łyżki grubo posiekanych orzechów włoskich.

Przygotowanie: brzoskwinie obrać, usunąć z nich pestki, miąższ zmiksować z dodatkiem dwóch łyżek wody oraz sokiem z cytryny, a następnie doprawić cukrem waniliowym i miodem. Orzechy uprażyć na patelni, ostudzić i posypać na sos.

file1285165489



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...