Sos brzoskwiniowy

22 września 2010, dodał: Emilia Stasiak
Artykuł zewnętrzny

Doskonały do naleśników.

Składniki:

500 g brzoskwiń, sok z jednej cytryny, paczka cukru waniliowego, 1 łyżeczka miodu lub syropu klonowego, 2-3 łyżki grubo posiekanych orzechów włoskich.

Przygotowanie: brzoskwinie obrać, usunąć z nich pestki, miąższ zmiksować z dodatkiem dwóch łyżek wody oraz sokiem z cytryny, a następnie doprawić cukrem waniliowym i miodem. Orzechy uprażyć na patelni, ostudzić i posypać na sos.

file1285165489



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.