Sos avocado

28 września 2010, dodał: Emilia Stasiak
Artykuł zewnętrzny

Podawać do chudego mięsa lub ryb.

Składniki: 2 avocado, 1 cytryna, sól, pieprz, 50 g kwaśnej śmietany, 1 łyżeczka masła, 1 cebula. 1/8 l czerwonego wina, 1/8 l bulionu mięsnego lub warzywnego, 1 pęczek pietruszki.

Przygotowanie: avocado przekroić, usunąć pestki, obrać , pokroić w paseczki i skropić cytryną. Miąższ pokroić w kostkę i posypać pieprzem. Kostki avocado zmiksować, wymieszać ze śmietaną i posolić. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć na tłuszczu. Dodać do niej mus z avocado, dolać wino i bulion i przez chwilę pogotować. Pietruszkę posiekać i dodać do sosu. Podawać na zimno lub na gorąco.

file1285665021



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.