Sos avocado

Avatar photo
28 września 2010,
dodał: Emilia Stasiak
Artykuł zewnętrzny

Podawać do chudego mięsa lub ryb.

Składniki: 2 avocado, 1 cytryna, sól, pieprz, 50 g kwaśnej śmietany, 1 łyżeczka masła, 1 cebula. 1/8 l czerwonego wina, 1/8 l bulionu mięsnego lub warzywnego, 1 pęczek pietruszki.

Przygotowanie: avocado przekroić, usunąć pestki, obrać , pokroić w paseczki i skropić cytryną. Miąższ pokroić w kostkę i posypać pieprzem. Kostki avocado zmiksować, wymieszać ze śmietaną i posolić. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć na tłuszczu. Dodać do niej mus z avocado, dolać wino i bulion i przez chwilę pogotować. Pietruszkę posiekać i dodać do sosu. Podawać na zimno lub na gorąco.

file1285665021



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...