Sos Aurora

Avatar photo
23 sierpnia 2010,
dodał: Emilia Stasiak
Artykuł zewnętrzny

Składniki: 4 łyżeczki masła, 4 łyżeczki mąki, 2 szklanki wywaru z ryby, 1/4 szklanki puree z pomidorów, pół ząbku czosnku pokrojonego, pół łyżeczki miodu, 1 łyżka masła podzielonego na 6 małych kawałków.

W garnku roztopić 4 łyżeczki masła, dodać mąkę i dobrze wymieszać. Do zasmażki wlewać wywar wywar z ryby cienką strużką, ciągle mieszając. Wymieszać z puree, czosnkiem, miodem i gotować 10 minut. Przed podaniem wrzucić  do sosu kawałki masła. Idealny do cielęciny, kurczaka i indyka.

file1282587975



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...