Sos Aurora

23 sierpnia 2010, dodał: Emilia Stasiak
Artykuł zewnętrzny

Składniki: 4 łyżeczki masła, 4 łyżeczki mąki, 2 szklanki wywaru z ryby, 1/4 szklanki puree z pomidorów, pół ząbku czosnku pokrojonego, pół łyżeczki miodu, 1 łyżka masła podzielonego na 6 małych kawałków.

W garnku roztopić 4 łyżeczki masła, dodać mąkę i dobrze wymieszać. Do zasmażki wlewać wywar wywar z ryby cienką strużką, ciągle mieszając. Wymieszać z puree, czosnkiem, miodem i gotować 10 minut. Przed podaniem wrzucić  do sosu kawałki masła. Idealny do cielęciny, kurczaka i indyka.

file1282587975



FORUM - bieżące dyskusje

Ładowanie aut elektrycznych - gdzie…
Ostatnio zauważyłam, że przy marketach są masowo instalowane takie stacje, można iść...
Najbliższa przyszłość...
U mnie najbliższa przyszłość to załatwienie ważnych spraw formalnych, muszę z tym zdążyć przed majem.
Leczenie kanałowe zębów w Warszawie…
Można znaleźć, ale przy 1-kanałowym zębie.
ryby
Ja jem głównie łososia i tuńczyka.