Sos Aurora

Avatar photo
23 sierpnia 2010,
dodał: Emilia Stasiak
Artykuł zewnętrzny

Składniki: 4 łyżeczki masła, 4 łyżeczki mąki, 2 szklanki wywaru z ryby, 1/4 szklanki puree z pomidorów, pół ząbku czosnku pokrojonego, pół łyżeczki miodu, 1 łyżka masła podzielonego na 6 małych kawałków.

W garnku roztopić 4 łyżeczki masła, dodać mąkę i dobrze wymieszać. Do zasmażki wlewać wywar wywar z ryby cienką strużką, ciągle mieszając. Wymieszać z puree, czosnkiem, miodem i gotować 10 minut. Przed podaniem wrzucić  do sosu kawałki masła. Idealny do cielęciny, kurczaka i indyka.

file1282587975



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
horoskopy, wróżby
A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...