Sos Aurora

23 sierpnia 2010, dodał: Emilia Stasiak
Artykuł zewnętrzny

Składniki: 4 łyżeczki masła, 4 łyżeczki mąki, 2 szklanki wywaru z ryby, 1/4 szklanki puree z pomidorów, pół ząbku czosnku pokrojonego, pół łyżeczki miodu, 1 łyżka masła podzielonego na 6 małych kawałków.

W garnku roztopić 4 łyżeczki masła, dodać mąkę i dobrze wymieszać. Do zasmażki wlewać wywar wywar z ryby cienką strużką, ciągle mieszając. Wymieszać z puree, czosnkiem, miodem i gotować 10 minut. Przed podaniem wrzucić  do sosu kawałki masła. Idealny do cielęciny, kurczaka i indyka.

file1282587975



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.