Sorbet truskawkowy | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Sorbet truskawkowy

23 maja 2016, dodał: Marylek19
Artykuł zewnętrzny

Składniki na 3-4 porcje:


1 i 1/2 kg truskawek, 400g cukru, sok z 1/2 cytryny, 3 białka, listki mięty do dekoracji.

Sposób przygotowania:

Truskawki umyć,usunąć z nich szypułki i zmiksować owoce. Mus przelać do garnka,dodać 400g cukru. Gotować ok.8 min,od czasu do czasu mieszając. Zdjąć garnek z ognia, odstawić do ostygnięcia. Następnie dodać sok z cytryny i wstawić mus do zamrażalnika na ok.2 godz. (co 30min wyjmować i mieszać,by rozbić kryształki lodu). Białka ubić na sztywną pianę i dodać do schłodzonego musu. Delikatnie wymieszać i ponownie wstawić do zamrażalnika na kolejne 30 min. Po tym czasie rozłożyć sorbet do pucharków. Podawać udekorowany listkiem mięty.

Smacznego!

fot: redakcja



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Czy wykupujecie sobie ubezpieczenie…
Warto rozważyć ich zakup, by zapewnić sobie skuteczniejszą ochronę w razie wystąpienia sytuacji awaryjnej....
Wałek czy pędzel do malowania
Jeśli malujemy duże, gładkie powierzchnie, lepiej sięgnijmy po wałek. Pędzel nieumiejętnie użyty może...
Reklama dla firmy z branży monitori…
Reklama powinna być odpowiednio dostosowana do danej grupy odbiorców, zrozumiały, perswazyjny, konstruowany w...
Problemy z trądzikiem
Kłopoty z trądzikiem można rozwiązać, stosując kosmetyki apteczne. Pozbawione konserwantów i sztucznych barwników znakomicie...