Sok ze śliwek

17 stycznia 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    śliwki węgierki
    cukier

    Gdy robimy powidła ze śliwek, naszybciej jest jak śliwki bez pestek wkładamy do prodziża na 1 godzinkę. Wtedy jest dużo soku i możemy zrobić z niego użytek. Odlać sok od śliwek, dodać cukier, podgrzewać aż cukier się rozpuści. Następnie zlać do butelki z zakrętką lub do słoiczków. Można jeszcze pasteryzować ale nie koniecznie jeżeli zlewamy gotujący.
    A ze ślwek robimy powdła.

    file1263732886



    FORUM - bieżące dyskusje

    Wolontariat zagraniczny
    Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
    Cukrzyca za ciąża
    Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
    Sieć C&A
    No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
    57 proc. osób do 40 roku życia nie …
    I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...