Sok malinowy

26 listopada 2009,
dodał: nena
Artykuł zewnętrzny

Składniki

  • 3 kg malin
  • 2 l przegotowanej wody
  • 5 dkg kwasku cytrynowego
  • 5 kg cukru
  • Maliny zalac przestudzoną wodą i zasypać kwaskiem cytrynowym. Delikatnie wymieszać. Na drugi dzień odcedzić i wsypać do soku cukier. Mieszać co jakiś czas do chwili rozpuszczenia cukru. Nalać sok w butelki. Przykryć nakrętkami i po paru dniach dopiero dokręcić. Soku nie gotować.



    FORUM - bieżące dyskusje

    Co sądzicie o kłótniach między ludź…
    Różnorodność budzi agresję niestety, a wynika to z lęków przed obcymi...
    Podsumowanie roku
    Ja zawsze podsumowuję rok w święta Bożego Narodzenia. To jest taki czas refleksji...
    Nasze osiągnięcia sportowe :)
    Codziennie spaceruję i wieczorem przez 15 minut rozciągam się
    Kurs gotowania
    Oj tak, ja też nie mam tego talentu niestety...