Sok malinowy

26 listopada 2009, dodał: nena
Artykuł zewnętrzny

Składniki

  • 3 kg malin
  • 2 l przegotowanej wody
  • 5 dkg kwasku cytrynowego
  • 5 kg cukru
  • Maliny zalac przestudzoną wodą i zasypać kwaskiem cytrynowym. Delikatnie wymieszać. Na drugi dzień odcedzić i wsypać do soku cukier. Mieszać co jakiś czas do chwili rozpuszczenia cukru. Nalać sok w butelki. Przykryć nakrętkami i po paru dniach dopiero dokręcić. Soku nie gotować.



    FORUM - bieżące dyskusje

    Spróbuj Tai Chi i dlaczego warto
    Do tego chyba trzeba mieć cierpliwość. Te ruchy są takie powolne, dokładne. Zabrakłoby mi...
    Jak ugotować kalafior?
    > Anays napisał/a: > Widziałam przepis, w którym kalafiora gotuje się w całości... A później...
    sposób na paznokcie
    To chyba nie masz problemu z łamaniem paznokci. :D U mnie jak jeden...
    Metamorfoza fryzury
    Mając włosy do ramion najpierw spróbowałabym drobnej zmiany. Zawsze można pójść krok dalej,...