Soczysta pierś z kurczaka grillowana z koprem włoskim
Artykuł zewnętrzny
Ilość: dla 4 osób
Niezbędne składniki:
- 4 piersi z kurczaka
- 1 fenkuł/koper włoski
- olej
- 100 ml majonezu light
dodatkowo produkty Kamis:
- 3-5 łyżek Ketchupu Łagodnego
- Przyprawa do potraw z grilla Grill pikantny
- 2 łyżeczki Suszonych pomidorów z bazylią i czosnkiem Specialite
Piersi z kurczaka oprósz przyprawą grill pikantny, posmaruj olejem, odstaw na kilka godzin w chłodne miejsce. Kurczaka lekko obsmaż na ruszcie, ułóż na folii aluminiowej, przykryj pokrojonym w cienkie plastry koprem włoskim, dodaj łyżkę masła, całość szczelnie zawiń. Piecz na grillu kilkanaście minut. Majonez połącz z ketchupem, dopraw suszonymi pomidorami z bazylią i czosnkiem, dokładnie wymieszaj. Tak powstały sos to świetny dodatek do grillowanej piersi z kurczaka.