Soczewica z pomidorami na szybko

24 maja 2011, dodał: Justyna
Artykuł zewnętrzny

składniki:

Soczewica  z pomidorami

50 g soczewicy suchej

40 g ziemniaków

25 g marchwi

150 g pomidorów

Soczewicę zieloną lub brązową namoczyć (najlepiej wychodząc rano z domu). Następnie dokładnie wypłukać i ugotować (około 25 minut) w świeżej wodzie (nie w tej z moczenia), po czym dodać ziemniaki pokrojone w grubą kostkę, startą marchewkę, pokrojone w ósemki dwa pomidory i dwa ząbki roztartego czosnku.

Gotować do miękkości, przyprawić wg uznania (majeranek, papryka sproszkowana), posolić pod koniec gotowania. Potrawa powinna być dosyć gęsta.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz