Soczewica po etiopsku

17 marca 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

ugotowana czarna soczewica

lentil1a

rozgnieciony świeży czosnek
chilli (świeże lub w proszku)
pomidory świeże
sok z cytryny
sól i pieprz do smaku.

Przygotowanie:

Na patelni rozgrzać masło, wrzucić czosnek, chilli, pomidory pocięte w kawałki, sok z cytryny, sól i pieprz. Dodać ugotowaną soczewicę i dusić, przez ok. 15 min.



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....