Soczewica po etiopsku

17 marca 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

ugotowana czarna soczewica

lentil1a

rozgnieciony świeży czosnek
chilli (świeże lub w proszku)
pomidory świeże
sok z cytryny
sól i pieprz do smaku.

Przygotowanie:

Na patelni rozgrzać masło, wrzucić czosnek, chilli, pomidory pocięte w kawałki, sok z cytryny, sól i pieprz. Dodać ugotowaną soczewicę i dusić, przez ok. 15 min.



FORUM - bieżące dyskusje

Płock
Ja to już w ogóle nie widzę promocji, bo sam napis Promocja przeczy...
Domowe przepisy
Ja mam fajny przepis na domowe lody tj. rozgnieciony banan, 3 łyżki śmietany...
Kosmetyki z herbaty
Ja robię z kawy mielonej
Klasyka literatury - do czego wraca…
Do poprzedniej nawet się nie umywa i pomyśleć, że kiedyś reżyserzy potrafili zrobić coś wartościowego...