Soczewica po etiopsku

17 marca 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

ugotowana czarna soczewica

lentil1a

rozgnieciony świeży czosnek
chilli (świeże lub w proszku)
pomidory świeże
sok z cytryny
sól i pieprz do smaku.

Przygotowanie:

Na patelni rozgrzać masło, wrzucić czosnek, chilli, pomidory pocięte w kawałki, sok z cytryny, sól i pieprz. Dodać ugotowaną soczewicę i dusić, przez ok. 15 min.



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
horoskopy, wróżby
A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...