Soczewica

19 listopada 2009,
dodał: Justyna
Artykuł zewnętrzny

pół szklanki soczewicy zielonej lub brązowej namoczyć (1/2 do 1 godziny) i dokładnie wypłukać.

Ugotować w świeżej wodzie (nie w tej z moczenia), dodać dwa ziemniaki pokrojone w grubą kostkę, jedna startą marchewkę i kilka ząbków roztartego czosnku.

Gotować do miękkości, przyprawić wg. uznania (majeranek, papryka sproszkowana), posolić pod koniec gotowania (!!).

Danie musi być dosyć gęste.

file1258631714



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...