Soczewica

19 listopada 2009, dodał: Justyna
Artykuł zewnętrzny

pół szklanki soczewicy zielonej lub brązowej namoczyć (1/2 do 1 godziny) i dokładnie wypłukać.

Ugotować w świeżej wodzie (nie w tej z moczenia), dodać dwa ziemniaki pokrojone w grubą kostkę, jedna startą marchewkę i kilka ząbków roztartego czosnku.

Gotować do miękkości, przyprawić wg. uznania (majeranek, papryka sproszkowana), posolić pod koniec gotowania (!!).

Danie musi być dosyć gęste.

file1258631714



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

wakacyjne kolory paznokci
Neonowe kolory – odważne i energetyzujące. Neonowe kolory to prawdziwy hit lata 2024. Żywe...
Koncerty
Ja byłam ostatnio na dni Tyczyna gdzie był koncert zespołu IRA. Wspaniały, niezapomniany koncert!!!
pokój dziecięcy
Ozdoby na ścianę do pokoju dziecka to doskonały sposób na nadanie pomieszczeniu charakteru...
Jaka fryzura do okrągłej twarzy?
Dla twarzy okrągłej idealnym rozwiązaniem jest long bob, zwany również lobem. To dłuższa wersja...