Papryka faszerowana

1 sierpnia 2012, dodał: charmed
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
Papryka czerwona, 1
pieczarki świeże, 10 sztuk
Fasolka szparagowa zielona mrożona, 2 garście
jajko surowe, 1

1. Paprykę myjemy odcinamy „czapeczkę” nie wyrzucamy. Wydrążamy nasiona. Podgotowujemy w lekko osolonej wodzie ( odrobinkę). Gotujemy ( można w tym samym garnku co paprykę) fasolkę szparagową. Na teflonowej patelni z odrobiną wody dusimy pokrojone w talarki pieczarki. Również odrobinkę posolone. Po podgotowaniu składników. Pieczarki w miseczce mieszamy z surowym jajkiem (jajko zetnie pieczarki w trakcie pieczenia).

2. Do podgotowanej papryki układamy na przemian pieczarki z jajkiem na to fasolkę szparagową, znowu pieczarki z jajkiem i znowu fasolkę. Następnie przygotowujemy żaroodporne naczynie wkładamy paprykę przykrytą czapeczką. Gdy zostanie pieczarek nic się nie marnuje polewamy na dno naczynia.

3. Wkładamy na 20-25 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy.