Śmietanowiec z tortem
Artykuł zewnętrzny
kawałek tortu
śmietanka śnieżka
200 ml mleka
delicje
galaretka agrestowa
owoce:
ananasy, brzoskwinie z puszki
Rozpuszczamy galaretkę w niecałej szklance wody. Ubijamy śmietanę śnieżkę, pod koniec ubijania dodajemy wystudzoną galaretkę. (można dodać barwnika zielonego, wtedy jest ładniejszy kolor)
Wcześniej wlewaby odrobinę galaretki do tortownicy z dnem dekoracyjnym. Na to wylewamy 1/3 ubitej śmietany, kładziemy tort pokrojony w plastry, na to znów śmietanę, owoce i na koniec śmietanę. Na wierzch układamy delicje odwrotnie. Po odwróceniu ciasta tak to wygląda.
Wpadłam na taki pomysł jak się okazało że będą niespodziewane goście a tortu za mało żeby wszystkich podzielić. SMACZNEGO !!!