SMERFOWO – JAGODOWY DESER

12 stycznia 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    jagody
    ochynie
    galaretka truskawkowa i cytrynowa
    śmietanka śnieżka
    barwnik niebieski

      Rozpuścić galaretki, jedną cytrynową do śmietanki w niecałej szklance wody, ostudzić i ubić ze śnieżką, wstawić do lodówki żeby się dobrze ścięło. Najlepiej zrobić to dużo wcześniej. Drugą galaretkę truskawkową rozpuścić w 1,5 szklanki wody i dodać do niej niebieskiego barwnika wtedy otrzymamy kolor jagodowy. Do formy w kształcie babki sypiemy jagody i ochynie i zalewamy połową fioletowej galaretki. Wstawiamy do lodówki na jakiś czas żeby się ścięło. Następnie kroimy w kostkę ściętą ubitą śmietanę i wkładamy do formy i zalewamy resztą galaretki. Wstawiamy do lodówki. Jak deser dobrze się zetnie, aby wyjąć z formy zanurzamy formę w gorącej wodzie. SMACZNEGO !!!

      file1263310983



      FORUM - bieżące dyskusje

      Doda Dream Show
      Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
      Pracoholizm
      AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
      klejenie butów
      Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
      Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
      Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....