Smażone kanie

6 września 2012, dodał: szpinakozerca
Artykuł zewnętrzny

Smażone kanie to mój smak i wspomnienie dzieciństwa na wsi no i zakazanego owocu :D Mama zawsze zabraniała a babcia po kryjomu karmiła zakochane w nich dziecko :D

Potrzebujemy

kromki dobrego chleba

kilku kapeluszy pieczarek

jajka

kilku łyżek bułki tartej

Kanie oczyszczamy i zostawiamy same kapelusze. Maczamy je z rozbełtanym jajku i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na mocno rozgrzanym maśle na złoty kolor.

Podajemy na chlebku – jako grzybowy hamburger :) Bez dodatków lub polane keczupem :D

Niebo w gębie :D no i smaki dzieciństwa wracają :)

Ale pamiętajcie aby kanie były zbierane tylko przez dobrze znające się na grzybach osoby – pomylić się można tylko raz!



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...