Smażenie i pieczenie na oleju rzepakowym

12 kwietnia 2013, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

„Celem kampanii „Pokochaj olej rzepakowy” jest podniesienie świadomości konsumentów na temat właściwości odżywczych i zdrowotnych oleju rzepakowego oraz jego znaczenia w codziennej diecie i profilaktyce zdrowotnej. (…)

Kampania ma charakter programu edukacyjno-promocyjnego i jest skierowana przede wszystkim do konsumentów, głównie kobiet odpowiedzialnych za zakupy spożywcze w gospodarstwach domowych. Drugą grupą docelową kampanii są liderzy opinii: dietetycy, lekarze, technolodzy żywności, eksperci żywienia, eksperci kulinarni i dziennikarze.

W ramach kampanii „Pokochaj olej rzepakowy” realizowane będą działania zarówno w mediach, jak i w punktach sprzedaży, między innymi: kampania advertorialowa w prasie kobiecej, promocja w Internecie, warsztaty i briefingi dla mediów, działania w mediach społecznościowych oraz degustacje w sieciach handlowych. Ponadto, zaplanowano szereg działań skierowanych do środowisk opiniotwórczych, w tym udział w kongresach naukowych oraz kampanię w prasie specjalistycznej.”

Więcej informacji na stronie Pokochaj olej rzepakowy.

Dzięki portalowi Uroda i Zdrowie mam przyjemność dołączyć do tej akcji i razem z innymi blogerkami i przekonać lud do tego, że dotychczas olej rzepakowy uważany przez wszystkich za najgorszy i używany jedynie do smażenia placków ziemniaczanych jest dobrą i zdrową alternatywą dla margaryn w kostce.

   Oleju używam i używać będę, gdyż jak dla mnie lepiej trzyma temperaturę na patelni właśnie podczas smażenia placków :P

Ponad to idealnie i równomiernie smaży się na nim różnego rodzaju mięso, potrawy, a nawet frytki.

Swój olej rzepakowy używałam do przygotowywania wielu potraw…

ko

Albo na słodko…

ko2

Oleju rzepakowego można użyć na wiele sposobów, na zimno, na ciepło…

     

Testowała:

Kinga – Mam 27 lat,jestem pełnoetatową mamą i żoną. Kocham swoją rodzinę i nic bym w niej nie zmieniła :)
Prowadzi bloga: http://mama-laurki-testuje.bloog.pl/