Smalec z jabłkiem

4 marca 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

słonina 50 dag
boczek surowy 20 dag
jabłka winne 2 szt
majeranek 3 łyżki
sól
pieprz

Jabłka obierz, pokrój w kostkę. Pokrojoną w kostkę słoninę i boczek stop na wolnym ogniu, odstaw, po czym wymieszaj z jabłkami, majerankiem i solą i pieprzem.
Po ostudzeniu przełóż do naczynia, w którym będzie podawany smalec. Najlepiej smakuje z chlebem razowym i ogórkiem kiszonym.

file1267726595



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...