Słoneczne szaszłyki

24 maja 2013, dodał: ben-ka
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

70 dag karkówka

2 szt.młoda cukinia

2 szt.żółta papryka

Marynata:

1,5 szkl.wody

1/2 szkl.miodu

50 gram cukier brązowy

2-3 ząbki czosnku

1/2 łyżki pieprzu

1/2 łyżki soli

liść laurowy

1/2 łyżeczki gorczyca

szczypta gałki muszkatołowej.

Wykonanie:

Wodę wlać do garnuszka,dodać miód oraz pozoatałe składniki marynaty – zagotowac i wystudzić.

Karkówkę pokroić w kostkę,włożyć do marynaty,wymieszać i wstawić na noc do lodówki.

Warzywa umyć i pokroić na części.

Na szpadki do szaszłyków nadziewać na przemian mięso z warzywami.

Grillować do miękkości mięsa.

Smacznego!

file1369381104