Słoneczne szaszłyki
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
70 dag karkówka
2 szt.młoda cukinia
2 szt.żółta papryka
Marynata:
1,5 szkl.wody
1/2 szkl.miodu
50 gram cukier brązowy
2-3 ząbki czosnku
1/2 łyżki pieprzu
1/2 łyżki soli
liść laurowy
1/2 łyżeczki gorczyca
szczypta gałki muszkatołowej.
Wykonanie:
Wodę wlać do garnuszka,dodać miód oraz pozoatałe składniki marynaty – zagotowac i wystudzić.
Karkówkę pokroić w kostkę,włożyć do marynaty,wymieszać i wstawić na noc do lodówki.
Warzywa umyć i pokroić na części.
Na szpadki do szaszłyków nadziewać na przemian mięso z warzywami.
Grillować do miękkości mięsa.
Smacznego!