Słodko – kwaśne rydze

30 stycznia 2010,
dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

2 kg świeżych rydzów

1 litr wody

1 ½ szklanki octu 10%

2/3 szklanki cukru

1 łyżka soli

5 dkg cebuli

5 dkg marchewki

5 liści laurowych

3 łyżki soku z cytryny

Rydze gotujemy przez 5 minut w wodzie z dodatkiem soku z cytryny. Z wody, octu, soli i cukru przygotowujemy zalewę – wszystkie składniki doprowadzamy do wrzenia. Do każdego słoika wkładamy po 1 liściu, plasterku cebuli i 3 plasterki marchewki. Napełniamy słoiki rydzami, zalewamy zalewą i pasteryzujemy przez 3 minuty od momentu zagotowania.

Smacznego!

file1264848532



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
Dobry tusz z silikonową szczoteczką…
Kupiłam niedawno tusz do rzęs z olejkiem. Taki w zielonym pojemniczku. Nie miałam względem...