Słodko – kwaśne rydze

30 stycznia 2010,
dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

2 kg świeżych rydzów

1 litr wody

1 ½ szklanki octu 10%

2/3 szklanki cukru

1 łyżka soli

5 dkg cebuli

5 dkg marchewki

5 liści laurowych

3 łyżki soku z cytryny

Rydze gotujemy przez 5 minut w wodzie z dodatkiem soku z cytryny. Z wody, octu, soli i cukru przygotowujemy zalewę – wszystkie składniki doprowadzamy do wrzenia. Do każdego słoika wkładamy po 1 liściu, plasterku cebuli i 3 plasterki marchewki. Napełniamy słoiki rydzami, zalewamy zalewą i pasteryzujemy przez 3 minuty od momentu zagotowania.

Smacznego!

file1264848532



FORUM - bieżące dyskusje

Domy modułowe - opinie
Na pewno elewacja zniszczy się warunkami pogodowymi, a czy będzie dalej miała właściwości termoizolacyjne...
Egzotyczne zwierzęta w domach?
Ktoś podobno trzymał krokodyla w wannie, co trzeba mieć w głowie żeby...
Przewożenie dziecka w taksówce
Ogólnie fotelik daje dobre zabezpieczenie dziecku, więc nie warto tu ryzykować jego brakiem.
Modny manicure na imprezę
Ja wybieram zawsze klasyczny, beżowy.