Słodko-kwaśny pleśniak

1 listopada 2017, dodał: beautymarisa
  • 40 dag mąki pszennej
  • 20 dag masła
  • 25 dag cukru
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 5 jajek
  • 2 łyżki kakao
  • łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • kwaskowa konfitura np. z czarnej porzeczki
  1. Mąkę siekam z masłem, rozkruszam w palcach. Dodaję 10 dag cukru, proszek do pieczenia i żółtka. Zagniatam ciasto, dzielę je na 3 części. Jedną wyrabiam z kakao, wszystkie schładzam.
  2. Jedną jasną część rozwałkowuję, wykładam na dno formy. Przykrywam konfiturą, posypuję startym ciastem kakaowym.
  3. Białka ubijam z pozostałym cukrem, mieszam z mąką ziemniaczaną. Pianę wykładam na ciasto kakaowe.
  4. Całość posypuję jasnym, startym ciastem. Piekę godzinę w 180 st. C.

file1509546570



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


Aleja handlowa

Figi korygujące efekt brazylijski
Efekt PUSH - UP - HIT!
Cena:
33 zł
Piękna bielizna na każdy dzień!
Sprawdź na bielizna9.com
Najlepsza oferta bielizny nocnej
Tylko na bielizna9.com!
Naturalne płatki mydlane do prania Enklare NumberOne
Delikatne dla skóry, wykonane na bazie mydła naturalnego Enklare
Cena:
17,90 zł
Wyciskarka Sana
Sklep Eujuicers.pl
Cena:
1670 zł
Forever Fields of Green
Zielone źdźbła młodych zbóż, pszenicy i jęczmienia oraz lucerny
Cena:
54,40 zł