Słodko – kwaśne rydze

30 stycznia 2010, dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

2 kg świeżych rydzów

1 litr wody

1 ½ szklanki octu 10%

2/3 szklanki cukru

1 łyżka soli

5 dkg cebuli

5 dkg marchewki

5 liści laurowych

3 łyżki soku z cytryny

Rydze gotujemy przez 5 minut w wodzie z dodatkiem soku z cytryny. Z wody, octu, soli i cukru przygotowujemy zalewę – wszystkie składniki doprowadzamy do wrzenia. Do każdego słoika wkładamy po 1 liściu, plasterku cebuli i 3 plasterki marchewki. Napełniamy słoiki rydzami, zalewamy zalewą i pasteryzujemy przez 3 minuty od momentu zagotowania.

Smacznego!

file1264848532



FORUM - bieżące dyskusje

Kraków
Chętnie poznam kogoś spod Krakowa na wspólne wypady do tego miasta.
Zakupy większych ilości z rabatami…
Polecam zakupy podczas akcji promocyjnych np. przy sezonowej wymianie towaru w sklepach.
Oczepiny
Już rzadko są takie prawdziwe oczepiny, raczej ogranicza się to do zjedzenia tortu :)
Jak przygotować piersi do karmienia…
Może jakiś masaż powoduje, że piersi są bardziej odporne, ale poza tym...