Słodko – kwaśne rydze

30 stycznia 2010, dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

2 kg świeżych rydzów

1 litr wody

1 ½ szklanki octu 10%

2/3 szklanki cukru

1 łyżka soli

5 dkg cebuli

5 dkg marchewki

5 liści laurowych

3 łyżki soku z cytryny

Rydze gotujemy przez 5 minut w wodzie z dodatkiem soku z cytryny. Z wody, octu, soli i cukru przygotowujemy zalewę – wszystkie składniki doprowadzamy do wrzenia. Do każdego słoika wkładamy po 1 liściu, plasterku cebuli i 3 plasterki marchewki. Napełniamy słoiki rydzami, zalewamy zalewą i pasteryzujemy przez 3 minuty od momentu zagotowania.

Smacznego!

file1264848532



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.