Słodkie „ule”

12 grudnia 2010, dodał: ALINKA-A5
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

20 dkg mielonych orzechów lub kokosu ,można również uzyć pokruszonych herbatników

1 cukier waniliowy DELECTA
20 dkg cukru pudru
1 białko

Wypełnienie:
1/2 kostki masła
15dkg cukru pudru
3 żółtka
2 kieliszki spirytusu
Przygotowanie:

Wszystkie składniki razem utrzeć i wypełnić „ule”. Wykałaczką lub patyczkiem robimy otwór od spodu i wlewamy masę, dno uzupełniamy masą.

file1292170175



FORUM - bieżące dyskusje

Wattpad - korzystacie?
Ja ciągle korzystam z wymian książek, jednak papierowe są najlepsze dla mnie.
Gdzie nocować w podróżach objazdowy…
A może z air b'n'b? To też fajna opcja w większych miastach.
Koszt ślubu i wesela na 100 osób?
Wreszcie ludzie się opamiętali z zapraszaniem dawno nie widzianej rodziny i tylko najbliżsi...
Przyjęcie do przedszkola a szczepie…
Oj, niedługo już się skończy samowolka, do żłobka i przedszkola nie przyjmą i...