Słodki Salceson

23 stycznia 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

1 szklanka mleka
1 szklanka cukru
1 kostka margaryny
1 galaretka – rozpuścić 1 ½ szkl wody
lub 3 łyżki żelatyny ½ szkl wody
2 – 3 paczki herbatników herbatników w zależności od wielkości
bakalie około ½ szklanki
orzechy około ½ szklanki

Mleko, margarynę, cukier, kakao zagotować. Wystudzić ale nie całkiem na zimno. Dodać bakalie, orzechy, pokruszone herbatniki i wymieszać. Do tego wlać rozpuszczoną galaretkę lub żelatynę. Całość wlać do plastikowej butelki ( w której odcinamy szyjkę). Wynieść w chłodne miejsce najlepiej na noc. Jak się zsiądzie, odcinamy po kawałku butelki i kroimy w krążki. W środku przypomina salceson.

file1264264697



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.