Słodki konkurs Oli-Oli

16 marca 2017, dodał: pinkmause

Placuszki z rabarbarem i cynamonem na kwaśnej śmietanie, gofry holenderskie z frużeliną z owoców leśnych, racuszki z jabłkami i kwiatami akacji, crepes, crumpets, pancakes… Takie dania uwielbiają wszyscy i niemal każda pani domu ma swoją sprawdzoną, sekretną recepturę na domowe placki i placuszki.  Zapraszamy zatem serdecznie do udziału w naszym słodkim konkursie, w którym do wygrania są oryginalne i niezastąpione w każdej kuchni oleje w aerozolu Oli-Oli.

ZADANIE KONKURSOWE: Podaj smaczny przepis na naleśniki, omlety, placuszki, racuszki lub inne podobne słodkie danie.

Odpowiedzi prosimy wpisywać w komentarzach pod postem konkursowym lub na Facebooku. Liczymy na poznanie sekretów waszej kuchni, przepisy ciekawe, apetyczne i niepowtarzalne.

Konkurs trwa od dnia 16 marca do dnia 29 marca 2017 roku. Wyniki podamy do dnia 31 marca br.

 

Nagrodą w konkursie są 3 zestawy olejów w aerozolu Oli-Oli. W skład każdego zestawu wchodzą:

1) Oli-Oli olej rzepakowy do smażenia
2) Oli-Oli olej rzepakowy o smaku masła
3) Oli-Oli olej kokosowy

Zapraszamy do zabawy!

 

O OLEJACH OLI-OLI

Oli-Oli olej rzepakowy do smażenia

Nie przywiera do powierzchni. Sprawia że żywność w czasie smażenia nie przywiera do powierzchni naczyń. Ułatwia czyszczenie i mycie naczyń. Patelnie i sztućce można wycierać do czysta bez użycia płynu i skrobania. Zawiera czysty olej rzepakowy i lecytynę (naturalny roślinny składnik fasoli sojowej, który zapobiega przyleganiu do powierzchni naczyń).

Doskonały w dietach. Wspaniały smak i możliwość spożywania nawet w najbardziej wymagających dietach. Znakomity w dietach, eliminuje potrzebę użycia oleju, smalcu, tłuszczu, margaryny. Nie zawiera cholesterolu sody ani tłuszczu. Nisko kaloryczny sposób na smażenie. Zawiera o 95% kalorii mniej niż masło, margaryna lub olej na jednostkę.

Ekonomiczny i bezpieczny. Łatwy do użycia na patelni, garnku, grillu i nawet w naczyniach używanych w kuchenkach mikrofalowych. Chroni naczynia teflonowe i zapobiega zadrapaniu ich powierzchni.

Skład: olej rzepakowy*, lecytyna, woda (dla przeźroczystości), gaz wypychający.

* jest źródłem niewielkiej ilości tłuszczu na jednostkę spożycia. Zawiera soję.

 

Oli-Oli olej rzepakowy o smaku masła

Nie przywiera do powierzchni. Sprawia że żywność w czasie smażenia nie przywiera do powierzchni naczyń. Ułatwia czyszczenie i mycie naczyń. Patelnie i sztućce można wycierać do czysta bez użycia płynu i skrobania. Zawiera czysty olej rzepakowy i lecytynę (naturalny roślinny składnik fasoli sojowej, który zapobiega przyleganiu do powierzchni naczyń).

Doskonały w dietach. Wspaniały smak i możliwość spożywania nawet w najbardziej wymagających dietach. Znakomity w dietach, eliminuje potrzebę użycia oleju, smalcu, tłuszczu, margaryny. Nie zawiera cholesterolu sody ani tłuszczu. Nisko kaloryczny sposób na smażenie. Zawiera o 95% kalorii mniej niż masło, margaryna lub olej na jednostkę.

Ekonomiczny i bezpieczny. Łatwy do użycia na patelni, garnku, grillu i nawet w naczyniach używanych w kuchenkach mikrofalowych. Chroni naczynia teflonowe i zapobiega zadrapaniu ich powierzchni.

Skład: olej rzepakowy*, lecytyna, smak masła, beta karoten, woda, gaz wypychający.

* jest źródłem niewielkiej ilości tłuszczu na jednostkę spożycia. Zawiera soję.


Sposób użycia:

1) Wstrząsnąć przed użyciem, skierować aplikator zgodnie ze strzałką i nacisnąć.
2) Przekręcić puszkę o 45 stopni od pionu i rozpylać z odległości 15-30 cm od powierzchni.
3) Dla lepszego efektu, lekko podgrzać naczynie przed dodaniem produktu przeznaczonego do smażenia.
4) Naciskając przez 1/3 sekundy zużywa się około 0.25 g.
5) Ilość powtórzeń: około 557 razy.

 

Oli-Oli olej kokosowy

Nie przywiera do powierzchni. Sprawia że żywność w czasie smażenia nie przywiera do powierzchni naczyń. Ułatwia czyszczenie i mycie naczyń. Patelnie i sztućce można wycierać do czysta bez użycia płynu i skrobania. Zawiera naturalny olej kokosowy i lecytynę (naturalny roślinny składnik fasoli sojowej, który zapobiega przyleganiu do powierzchni naczyń).

Doskonały w dietach. Wspaniały smak i możliwość spożywania nawet w najbardziej wymagających dietach. Znakomity w dietach, eliminuje potrzebę użycia oleju, smalcu, tłuszczu, margaryny. Nie zawiera cholesterolu, sody ani tłuszczu. Nisko kaloryczny sposób na smażenie. Zawiera o 95% kalorii mniej niż masło, margaryna lub olej na jednostkę.

Ekonomiczny i bezpieczny. Łatwy do użycia na patelni, garnku, grillu i nawet w naczyniach używanych w kuchenkach mikrofalowych. Chroni naczynia teflonowe i zapobiega zadrapaniu ich powierzchni.

Skład: rafinowany organiczny olej kokosowy*, lecytyna, naturalne aromaty, gaz wypychający.

* jest źródłem niewielkiej ilości tłuszczu na jednostkę spożycia. Zawiera soję.

Sposób użycia:

1) Wstrząsnąć przed użyciem, skierować aplikator zgodnie ze strzałką i nacisnąć.
2) Przekręcić puszkę o 45 stopni od pionu i rozpylać z odległości 15 – 30 cm od powierzchni.
3) Dla lepszego efektu, lekko podgrzać naczynie przed dodaniem produktu przeznaczonego do smażenia.
4) NIE PRZECHOWYWAĆ W LODÓWCE. Olej kokosowy krzepnie w temperaturze pokojowej. W celu odetkania, polać aplikator ciepłą wodą.
5) Naciskając przez 1/3 sekundy zużywa się około 0.25 g.
6) Ilość powtórzeń: około 462 razy.

Więcej szczegółów: www.euro-goal.pl

 

zobacz również:

  1. Konkurs – do wygrania dzbanki Aquaphor ONYX!
  2. Konkurs dla aktywnych na Forum – wygraj nowości od Wydawnictwa Albatros!
  3. Odchudzamy Polki na Wiosnę – nagrody od Kneipp®
  4. Moja tajemnica piękna – konkurs Kneipp®!

 


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

11 komentarzy do Słodki konkurs Oli-Oli

  1. avatar Joanna Natalia napisał(a):

    Czy istnieje coś smaczniejszego od gorącego gofra? Można je jeść na tyle sposobów- palce lizać! Wraz z zakupioną gofrownicą w pudełku była mała książeczka z przepisami. Szybko przeleciałam zapisane drobnym druczkiem receptury, a wśród nich moje oko wyszukało przepis na gofry z wiórkami kokosowymi- Mniam, tego jeszcze nie było!- pomyślałam. Gdy zaczęłam robić gofry okazało się, że wiórka, owszem, ale od nowego akapitu „czekoladowe” ;)
    Dlatego stworzyłam własny przepis na CZEKOLADOWE GOFRY Z WIÓRKAMI KOKOSOWYMI:

    Ubijam 2 całe jajka z 50 g cukru, dodaję 2 łyżki śmietany, 50 ml oleju roślinnego, 100 g mąki pszennej, 2 łyżeczki kakao i pół łyżeczki sody. Całość miksuję na najmniejszych obrotach do połączenia składników. Na koniec wsypuję 2 łyżki wiórków kokosowych i mieszam.
    Z porcji wychodzi 6 gofrów. Podaję je posmarowane masłem czekoladowym, z wiśniami ze słoika i bitą śmietaną. Pycha- polecam!

    Olej w aerozolu Oli-Oli ułatwiłby przygotowywanie gofrów ponieważ gofrownicę należy natłuszczać aby ciasto nie przywierało- jedno pryśnięcie, które dokładnie pokryłoby powierzchnie gofrownicy cienką warstwą to doskonałe rozwiązanie :)

  2. avatar Ellla napisał(a):

    OMLECIKI LIMONKOWE, to „hiciory imprezowe”. Lekkie, smaczne i domowe :-)

    Z 3 jajek białka – z 0,5szkl cukru ukręciłam.
    Potem 3 żółtka do tego dodałam i łyżkę octu wlałam. 1\4 szkl mąki pszennej z 1\4 szkl mąki ziemniaczanej wymieszałam i wraz z łyżeczką proszku do pieczenia, do misy wsypałam. 3 łyżki oleju odmierzyłam i ze wszystkim połączyłam. Miks biszkoptowy – gotowy :-)
    (Piekłam po 7 minut) porcyjki o owalnym kształcie z dwóch łyżek stołowych, w nagranym do 180° piekarniku. Śmietankę 30% z dodatkiem startej skórki z limonki, do środka kładłam po kleksiku. Zginałam ciasteczko na połowę, posypałam cukrem pudrem i SMACZNEGO- GOTOWE.

  3. avatar airad1 napisał(a):

    PLACUSZKI Z JABŁKIEM

    *2 jajka
    *120 g jogurtu naturalnego
    *9 łyżek mleka (130g)
    *20 g ksylitolu (ew,cukier brązowy)
    *160 g zmielonych płatków owsianych
    *7 g sody
    *2 jabłka (starte na tarce)

    Jajka mieszamy z jogurtem,mlekiem,dodajemy mąkę,ksylitol,sodę i dokładnie mieszamy.
    Starte jabłka dodajemy do masy.Mieszamy.Placki nakładamy na suchą patelnię.Smażymy chwilę z każdej strony.

  4. avatar airad1 napisał(a):

    FIT PLACUSZKI Z MĄKI KOKOSOWEJ

    *3 jajka
    *2 banany
    *3 łyżki mąki kokosowej (można zastąpić ryżową)
    *2 łyżeczki kakao
    *0,5 łyżeczki proszku do pieczenia

    Żółtka blendujemy z bananami.
    Dodajemy mąkę,kakao i proszek do pieczenia.
    Mieszamy.
    Białka ubijamy na sztywną pianę.Dodajemy do masy kakaowej i delikatnie mieszamy.
    Placki smażymy na suchej patelni.Chwilę by się nie przypaliły.

  5. avatar Monika napisał(a):

    Moje ulubione śniadaniowe owsiane placuszki:
    Do dzbanka blendującego wbijamy jajko kl.M dodajemy banana ( 115 g) i 23 g jogurtu 2 %. Blendujemy na gładka masę. Przelelewamy do miski i dosypujemy 50 g płatków owsianych i 0,5 łyżeczki cynamonu.Smażymy formując nieduże placuszki. Mniami

    • avatar geneviev napisał(a):

      Przecież nie wolno tak dużo cynamonu naraz jeść, źle działa na wątrobę… Szczypta dla jednej osoby dziennie to maksimum… I to nie za często…

  6. avatar Kazimierz napisał(a):

    Przygotowanie naleśników to super zabawa,
    a efektem jest rewelacyjna, kolorowa potrawa.
    Kolorowy naleśnik na rodzinnym stole króluje,
    jest apetyczny i również doskonale smakuje.
    Nie są potrzebne żadne magiczne triki,
    wystarczy pokroić do sosu składniki:
    w kawałki jabłka, gruszki i mandarynki,
    które skrapiam sokiem z cytrynki.
    Miksuję owoce z twarogiem,
    on nie jest naleśników wrogiem.
    Do gorących naleśników sos dodaję
    i moim gościom z radością podaję.

  7. avatar doprawionefantazja napisał(a):

    Bananowe racuszki drożdżowe – jak dla mnie zdecydowanie najlepsze! :)
    Składniki:

    300 g mąki pszennej
    5 dag drożdży
    1,5 szklanki ciepłego mleka
    3 jajka
    3 banany
    cukier, sól do smaku

    Owoce pokrój w kostkę i posyp niewielką ilością mąki. Z drożdży, 2 łyżek ciepłego mleka, cukru i łyżki mąki zrób zrób rozczyn, a następnie odstaw by wyrósł.
    Do bananów dodaj jaja, cukier, mleko, odrobinę soli i wyrośnięty rozczyn oraz tyle mąki, by ciasto było dość gęste (by nie lało się z łyżki). Przykryj ściereczką i odstaw na ok. 30 min.
    Ciasto nakładaj porcjami na patelnie bez tłuszczu lub na rozgrzany olej (dla ułatwienia możesz zamoczyć łyżkę w oleju) i smaż racuszki z obu stron, aż będą rumiane. Aby mieć pewność, że nie są surowe w środku, wbij wykałaczkę i sprawdź suchość patyczka.

  8. avatar Pasiasta napisał(a):

    Mój ulubiony smak naleśników truskawkowo borówkowo agrestowy , a oto na niego przepis:
    Ciasto naleśnikowe: 2 szklanki mleka, 0,5 szklanki wody , 2 jajka i 2,5 (3) szklanki mąki, szczypta soli
    Masa do naleśników: 2 szklanki truskawek , borówek i agrestu , 2 szklanki miodu i szklanka płynnego tofii+ 4 łyżki do polania , kilka listków mięty
    Sposób przygotowania ciasta: Do miski wlewam mleko , wsypuję mąkę i mieszam , a następnie dodaję wodę , jajka i sól i wszystkie składniki mieszamy drewnianą łyżką do połączenia składników.G dyby ciasto było zabardzo lejące to dodaję 1,5 szklanki mąki lub 2 . Odstawiamy.
    Truskawki, borówki i agrest odmrażam i następnie wrzucam je do blendera dodaję do nich miód , tofii i kilka listków świeżej mięty. Blębuję trzynaście sekund na małych obrotach. Wyłączam. Na patelnię wylewam olej słonecznikowy i na rozgrzany tłuszcz wylewamy masę naleśnikową. Smażę po dwie minuty z każdej strony. Usmażone naleśniki kładę na talerzu . Drugi naleśnik smaruję masą , czwaty tak samo i tak dalej. Kiedy skończę to na pierwszy naleśnik polewam masą toffi i łyżeczką miodu i dekoruję czterema listkami mięty.
    Polecam spróbujcie sami😃

  9. avatar Tomi napisał(a):

    Moje ulubione naleśniczki z brokułami

    Ciasto naleśnikowe – mleko, wodę, jajka oraz szczyptę soli i wszystko miksujemy lub ubijamy trzepaczką, ciasto gładkiej konsystencji bez grudek.

    Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy na parze, tak aby były lekko twarde ale nie rozgotowane.

    Na każdy naleśnik układamy według uznania brokuł, doprawiamy solą, pieprzem.

    Wszystko zapiekamy ok 20-30 minut w temperaturze 180°C.

    • avatar Anonim napisał(a):

      Mój ulubiony smak naleśników truskawkowo borówkowo agrestowy , a oto na niego przepis:
      Ciasto naleśnikowe: 2 szklanki mleka, 0,5 szklanki wody , 2 jajka i 2,5 (3) szklanki mąki, szczypta soli
      Masa do naleśników: 2 szklanki truskawek , borówek i agrestu , 2 szklanki miodu i szklanka płynnego tofii+ 4 łyżki do polania , kilka listków mięty
      Sposób przygotowania ciasta: Do miski wlewam mleko , wsypuję mąkę i mieszam , a następnie dodaję wodę , jajka i sól i wszystkie składniki mieszamy drewnianą łyżką do połączenia składników.G dyby ciasto było zabardzo lejące to dodaję 1,5 szklanki mąki lub 2 . Odstawiamy.
      Truskawki, borówki i agrest odmrażam i następnie wrzucam je do blendera dodaję do nich miód , tofii i kilka listków świeżej mięty. Blębuję trzynaście sekund na małych obrotach. Wyłączam. Na patelnię wylewam olej słonecznikowy i na rozgrzany tłuszcz wylewamy masę naleśnikową. Smażę po dwie minuty z każdej strony. Usmażone naleśniki kładę na talerzu . Drugi naleśnik smaruję masą , czwaty tak samo i tak dalej. Kiedy skończę to na pierwszy naleśnik polewam masą toffi i łyżeczką miodu i dekoruję czterema listkami mięty.
      Polecam spróbujcie sami😃

Dodaj komentarz

Rozwiąż poprawnie równanie: *


Aleja handlowa

Olej z pestek dyni BIO 100 ml
polskikoszyk.pl
Cena:
16,52 zł
Piękna pościel z satynowej bawełny
Zapewnia komfort snu i dodaje sypialni luksusu! Więcej wzorów na www.udekorujwnetrze.com
Cena:
95,00 zł
10% CBD naturalny olejek z kwiatów konopi
konopieizdrowie.pl
Cena:
579,90 zł
Biały obrus plamoodporny w promocji!
Elegancki, dwustronny obrus na szczególne okazje! Różne rozmiary!
Cena:
30-173 zł
Naturalny olejek cedrowy
Sklep Afandi.eu
Cena:
45,51 zł

FORUM - bieżące dyskusje

Bóle mięśni po treningu
Trzeba zacząć od porządnej rozgrzewki, dostosowania obciążenia treningowego do umiejętności i doświadczenia, po treningu...
Inwestycha w nieruchomości
Dla osób młodych, inwestycja w nieruchomości to nienajlepszy pomysł. Skąd absolwenci mieliby wziąć...
Remont mieszkania
Gdzie przechowujecie rzeczy podczas remontu? Ja zawsze mam z tym problem, mieszkam w...
Kominki Dimplex
Jak myślicie czy kominki elektryczne Dimplex są warte swojej ceny ?? Znacie takie?
facebook