Śliwki w occie – super przystawka

22 listopada 2010,
dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– kg niedojrzałych węgierek
– 500 ml octu z jabłek
– 150 ml koncentratu soku jabłkowego lub gruszkowego
– 8 goździków
– 8 ziarenek ziela angielskiego
– 8 paseczków świeżego korzenia imbiru
– listek laurowy
– łyżka soli
Do garnka wlać ocet, koncentrat owocowy, dodać sól, doprowadzić do wrzenia i gotować około 2 minuty, śliwki nakłuwać wykałaczką i włożyć razem z przyprawami do gorących sterylnych słoików. Zalać owoce wrzącym octem dokładnie zakręcić. Przechowywać w ciemnym miejscu, do spożycia będą gotowe po miesiącu.



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....