Śliwki w occie – super przystawka

22 listopada 2010, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– kg niedojrzałych węgierek
– 500 ml octu z jabłek
– 150 ml koncentratu soku jabłkowego lub gruszkowego
– 8 goździków
– 8 ziarenek ziela angielskiego
– 8 paseczków świeżego korzenia imbiru
– listek laurowy
– łyżka soli
Do garnka wlać ocet, koncentrat owocowy, dodać sól, doprowadzić do wrzenia i gotować około 2 minuty, śliwki nakłuwać wykałaczką i włożyć razem z przyprawami do gorących sterylnych słoików. Zalać owoce wrzącym octem dokładnie zakręcić. Przechowywać w ciemnym miejscu, do spożycia będą gotowe po miesiącu.



FORUM - bieżące dyskusje

Czy znacie jakiś ośrodek terapii na…
Pacjent musi jednak chcieć wyjść z nałogu, najlepsze osrodki nie pomogą bez jego chęci...
Częstochowa
Najszybciej można znaeźć pracę przez agencje pracy, oczywiście nie jakąś super, ale taką...
Fryzura a zawód
Wg mnie fryzura to drugorzędna sprawa, a o powadze świadczy zachowanie...
Jak urządzić łazienkę dla osoby sta…
Polecam też dobre punktowe oświetlenie jak ktoś ma problem ze wzrokiem...