Śliwki w occie – super przystawka | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Śliwki w occie – super przystawka

22 listopada 2010, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares

składniki:

– kg niedojrzałych węgierek
– 500 ml octu z jabłek
– 150 ml koncentratu soku jabłkowego lub gruszkowego
– 8 goździków
– 8 ziarenek ziela angielskiego
– 8 paseczków świeżego korzenia imbiru
– listek laurowy
– łyżka soli
Do garnka wlać ocet, koncentrat owocowy, dodać sól, doprowadzić do wrzenia i gotować około 2 minuty, śliwki nakłuwać wykałaczką i włożyć razem z przyprawami do gorących sterylnych słoików. Zalać owoce wrzącym octem dokładnie zakręcić. Przechowywać w ciemnym miejscu, do spożycia będą gotowe po miesiącu.

Share and Enjoy !

Shares


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Białe meble - polecacie czy nie?
Niezaprzeczalnym atutem białych mebli kuchennych jest fakt, że doskonale sprawdzają się w małych przestrzeniach, rozjaśniając...
Co myślicie o kobiecym stylu zarząd…
Kobiety w roli menedżerek zarządzają podmiotami w inny sposób niż płeć przeciwna, gdyż częściej...
Nadpotliwość
Podstawowym sposobem na nadpotliwość jest odpowiednia higiena ciała. Częstotliwość kąpieli należy dostosować do swojej...
Bielizna
Bielizna jest potrzebna każdej kobiecie by dać jej uczucie komfortu w każdej sytuacji, podkreślić...