Śledzik łączy smaki

9 czerwca 2010,
dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Śledź ma to do siebie, że fantastycznie łączy nawet jak najbardziej nieprawdopodobne zestawienia smakowe.

Czas : 10 minut

Składniki :

  • 2 płaty śledzia korzennego w oleju ( lub po kaszubsku lub inny podobny )
  • 4 plastry ananasa w syropie
  • 2 małe ogórki kiszone
  • 3 łyżki cebuli z oleju od śledzi
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki syropu od ananasa
  • sól
  • pieprz mielony
  • 2 łyżki pokrojonej natki pietruszki

Płaty śledziowe pokroić w paseczki, ogórki w pół plasterki, ananasa w kostkę. Wymieszać majonez z syropem od ananasa. Śledzie, cebulę ,ogórki, ananasa połączyć. Polać majonezem z syropem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Posypać natką pietruszki. Zostawić w lodówce by się smaki ,, przegryzły „

file1276073253



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....