Śledzik łączy smaki
Artykuł zewnętrzny
Śledź ma to do siebie, że fantastycznie łączy nawet jak najbardziej nieprawdopodobne zestawienia smakowe.
Czas : 10 minut
Składniki :
- 2 płaty śledzia korzennego w oleju ( lub po kaszubsku lub inny podobny )
- 4 plastry ananasa w syropie
- 2 małe ogórki kiszone
- 3 łyżki cebuli z oleju od śledzi
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki syropu od ananasa
- sól
- pieprz mielony
- 2 łyżki pokrojonej natki pietruszki
Płaty śledziowe pokroić w paseczki, ogórki w pół plasterki, ananasa w kostkę. Wymieszać majonez z syropem od ananasa. Śledzie, cebulę ,ogórki, ananasa połączyć. Polać majonezem z syropem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Posypać natką pietruszki. Zostawić w lodówce by się smaki ,, przegryzły „