Śledzik łączy smaki

9 czerwca 2010, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Śledź ma to do siebie, że fantastycznie łączy nawet jak najbardziej nieprawdopodobne zestawienia smakowe.

Czas : 10 minut

Składniki :

  • 2 płaty śledzia korzennego w oleju ( lub po kaszubsku lub inny podobny )
  • 4 plastry ananasa w syropie
  • 2 małe ogórki kiszone
  • 3 łyżki cebuli z oleju od śledzi
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki syropu od ananasa
  • sól
  • pieprz mielony
  • 2 łyżki pokrojonej natki pietruszki

Płaty śledziowe pokroić w paseczki, ogórki w pół plasterki, ananasa w kostkę. Wymieszać majonez z syropem od ananasa. Śledzie, cebulę ,ogórki, ananasa połączyć. Polać majonezem z syropem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Posypać natką pietruszki. Zostawić w lodówce by się smaki ,, przegryzły „

file1276073253



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...