Śledzie w śmietanie

22 listopada 2009,
dodał: nena
Artykuł zewnętrzny

Składniki

  • 1/2 kg śledzi solonych matiasów
  • 1 cebula
  • 1 jabłko
  • 400 g śmietany
  • 1 łyżka majonezu
  • 2 cytryny
  • pieprz czarny
  • sól
  • cukier
  • Śledzie, jeśli słone wymoczyć, Jeśli nie – to tylko dobrze wypłukać zimną wodą. Ułożyć na durszlaku i obficie skropić sokiem z cytryn. Zostawić na ok. 10-15 minut.
    Przygotować sos. Śmietanę połączyć z majonezem, drobno pokrojoną cebulą i jabłkiem startym na grubej tarce. Osolić, dodać pieprz czarny i 1/3 łyżeczki cukru. Wymieszać. Dodać odrobinę soku z cytryny.
    Sos połączyć ze śledziami, pokrojonymi w 3-4 cm kawałki. Wymieszać. Odstawić do lodówki na ok. 1/2 godziny.



    FORUM - bieżące dyskusje

    Tomaszów Mazowiecki
    W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
    Zakazane imiona dla dzieci
    Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
    rozstępy w bardzo młodym wieku
    Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
    Wyjazd na Podlasie
    Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....