Śledzie w śmietanie

22 listopada 2009, dodał: nena
Artykuł zewnętrzny

Składniki

  • 1/2 kg śledzi solonych matiasów
  • 1 cebula
  • 1 jabłko
  • 400 g śmietany
  • 1 łyżka majonezu
  • 2 cytryny
  • pieprz czarny
  • sól
  • cukier
  • Śledzie, jeśli słone wymoczyć, Jeśli nie – to tylko dobrze wypłukać zimną wodą. Ułożyć na durszlaku i obficie skropić sokiem z cytryn. Zostawić na ok. 10-15 minut.
    Przygotować sos. Śmietanę połączyć z majonezem, drobno pokrojoną cebulą i jabłkiem startym na grubej tarce. Osolić, dodać pieprz czarny i 1/3 łyżeczki cukru. Wymieszać. Dodać odrobinę soku z cytryny.
    Sos połączyć ze śledziami, pokrojonymi w 3-4 cm kawałki. Wymieszać. Odstawić do lodówki na ok. 1/2 godziny.



    FORUM - bieżące dyskusje

    Pastelowy makijaż oczu
    Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
    Opalona skóra
    Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
    Praca w dużej firmie a zarobki
    Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
    Kolczyki
    Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.