Śledzie w pomidorach w 30 min:)

4 czerwca 2011,
dodał:
Artykuł zewnętrzny

Bardzo lubię słodko- kwaśny smak tej potrawy:)

Składniki:

1 kg śledzi marynowanych

1/2 szklanki oleju

3 cebule

2 łyżki soku z cytryny

100 g rodzynek

1 mały przecier pomidorowy

1/2 szklanki keczupu

3/4 szklanki wody

Wykonanie:

Śledzie odsączam z zalewy a następnie kroję je w małe kawałki. Cebulę obieram i kroję w drobną kostkę. Rodzynki sparzam we wrzącej wodzie. Do garnka wsypuję cebulę i rodzynki. Koncentrat, olej i wodę, keczup oraz sok cytrynowy łączę ze sobą a następnie wlewam do garnka. Całość gotuję na małym ogniu przez 5-10 min mieszając. Taki sos ostudzam i dodaję kawałki śledzia, dokładnie mieszam i przekładam do ozdobnego naczynia. Podaję z pieczywem.

file1307193190



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.