Śledzie w pomidorach w 30 min:)

4 czerwca 2011, dodał:
Artykuł zewnętrzny

Bardzo lubię słodko- kwaśny smak tej potrawy:)

Składniki:

1 kg śledzi marynowanych

1/2 szklanki oleju

3 cebule

2 łyżki soku z cytryny

100 g rodzynek

1 mały przecier pomidorowy

1/2 szklanki keczupu

3/4 szklanki wody

Wykonanie:

Śledzie odsączam z zalewy a następnie kroję je w małe kawałki. Cebulę obieram i kroję w drobną kostkę. Rodzynki sparzam we wrzącej wodzie. Do garnka wsypuję cebulę i rodzynki. Koncentrat, olej i wodę, keczup oraz sok cytrynowy łączę ze sobą a następnie wlewam do garnka. Całość gotuję na małym ogniu przez 5-10 min mieszając. Taki sos ostudzam i dodaję kawałki śledzia, dokładnie mieszam i przekładam do ozdobnego naczynia. Podaję z pieczywem.

file1307193190



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz