Śledź z czosnkiem w oliwie

10 marca 2010,
dodał: Yoko-Ono
Artykuł zewnętrzny

Składniki: 0,5 kg. filetów (matiasów), 5 ząbków czosnku, garść majeranku, 3/4 szkl. oliwy

Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Śledzie pokroić na kawałki, natrzeć czosnkiem i posypać majerankiem. Układać w słoiku, zalewając oliwą. Odstawić do lodówki. Są aromatyczne już po kilku godzinach, ale można je przygotować już kilka dni wcześniej i przechowywać w lodówce.

file1268295415



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....