Śledź z czosnkiem w oliwie

10 marca 2010,
dodał: Yoko-Ono
Artykuł zewnętrzny

Składniki: 0,5 kg. filetów (matiasów), 5 ząbków czosnku, garść majeranku, 3/4 szkl. oliwy

Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Śledzie pokroić na kawałki, natrzeć czosnkiem i posypać majerankiem. Układać w słoiku, zalewając oliwą. Odstawić do lodówki. Są aromatyczne już po kilku godzinach, ale można je przygotować już kilka dni wcześniej i przechowywać w lodówce.

file1268295415



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
horoskopy, wróżby
A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...