Śledź po gdańsku

8 grudnia 2010, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

4 duże filety z matiasa
łyżka oleju
sok z połowy cytryny
pieprz

sos:

250 ml śmietany 18 %
2 cebule
2 ogórki konserwowe
duże jabłko
łyżeczka pieprzu zielonego z zalewy
pęczek szczypiorku
pieprz i sól

Olej wymieszać z sokiem z cytryny i pieprzem. Nasmarować filety i pozostawić na kilka godzin. Cebulkę pokroić w talarki, jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w plasterki, ogórki również w plasterki. Połączyć wszystkie składniki ze śmietaną, doprawić do smaku, filety pokroić na kawałki, nałożyć na nie sos śmietanowy i posypać szczypiorkiem.



FORUM - bieżące dyskusje

Czy znacie jakiś ośrodek terapii na…
Pacjent musi jednak chcieć wyjść z nałogu, najlepsze osrodki nie pomogą bez jego chęci...
Częstochowa
Najszybciej można znaeźć pracę przez agencje pracy, oczywiście nie jakąś super, ale taką...
Fryzura a zawód
Wg mnie fryzura to drugorzędna sprawa, a o powadze świadczy zachowanie...
Jak urządzić łazienkę dla osoby sta…
Polecam też dobre punktowe oświetlenie jak ktoś ma problem ze wzrokiem...