Śledź brzoskwinią

14 lutego 2011,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 1/2 kg śledzi (płaty śledziowe)
  • 1 średnia cebula
  • brzoskwinie z puszki 2 szt
  • majonez

Śledzie należy wymoczyć, nie mogą być słone.
Cebulę kroimy w kostkę, zalewamy ją wrzątkiem i odcedzamy. Brzoskwinie odsączamy z syropu i  kroimy  w kostkę, śledzie też w kostkę a sok z brzoskwiń (1/2 szkl) mieszamy z majonezem aby uzyskało to konsystencję gęstej śmietany . Wszystko razem mieszamy i zalewamy sałatkę sosem majonezowym i do lodówki, żeby się przegryzło. Najlepsze następnego dnia.

file1297711054



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.