Skrzydełka w panierce kukurydzianej

4 marca 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

składniki:

Vegeta
Pieprz
Ostra papryka
Czosnek
Kostka rosołowa
Płatki kukurydziane
Mąka ½ szkl
Jajko 1 szt
Mleko 3-4 łyżki
Olej do smażenia

Ze skrzydełek obciąć końcówki, ugotować na półmiękko w wywarze z kostką rosołową.
Odsączyć. Zrobić gęste ciasto z jajka, mąki odrobiny mleka i przypraw. Skrzydełka posypać wedetą i pieprzem, maczać w cieście a następnie w płatkach kukurydzianych. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z 2 stron. Podawać z ziemniakami, lub frytkami.

file1267707213



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...