Skrzydełka w panierce kukurydzianej

4 marca 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

składniki:

Vegeta
Pieprz
Ostra papryka
Czosnek
Kostka rosołowa
Płatki kukurydziane
Mąka ½ szkl
Jajko 1 szt
Mleko 3-4 łyżki
Olej do smażenia

Ze skrzydełek obciąć końcówki, ugotować na półmiękko w wywarze z kostką rosołową.
Odsączyć. Zrobić gęste ciasto z jajka, mąki odrobiny mleka i przypraw. Skrzydełka posypać wedetą i pieprzem, maczać w cieście a następnie w płatkach kukurydzianych. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z 2 stron. Podawać z ziemniakami, lub frytkami.

file1267707213



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz